Categories
Uncategorized

Tvangsfinansiering af Merkel-Tro medier på vej i Tyskland

Tyskland har ligesom mange andre europæiske lande en række stats-styrede medier der finansieres ved tvang igennem et såkaldt “Rundfunkbeitrag” per husholdning.

Det betyder i praksis at folk der bor i Tyskland tvinges til at betale 210 Euro om året (ca. 1570 kr) til en række tv og radiokanaler der ofte er endnu mere ræverøde end Danmarks Radio.

Seneste udvikling er at Merkel-Regimet nu ønsker at der skal tvangsinddrives endnu flere penge gennem den samme mekanisme som så skal gå til at øge “mangfoldigheden” i medierne.

Hvilke medier der skal have penge fra puljen skal efter sigende afgøres af et “uafhængigt fag-nævn”.

Som en der kender det tyske medielandskab ganske godt kan jeg sige at et sådant tiltag i sidste ende IKKE vil bidrage til at gøre det tyske medielandskab mere pluralistisk, men derimod ende med at betyde at medier der takket være deres ræverøde regime-tro journalistiske kurs aktuelt styrtbløder læsere vil få kunstigt åndedræt på dødslejet fordi de ses som nyttige for regimet.

At regeringen påstår at ville “sikre den tvingende nødvendige fair konkurrence blandt alle medie-aktørerer” er en lådret løgn.

Der er ingen tvivl om at medier der forholder sig kritisk til f.eks. Merkels indvandringspolitik vil se sig totalt udlukket fra mediestøtte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s